27.11.10

Langkah-langkah keselamatan agar tidak dikaitkan dengan illuminati atau Free Mason.

Dipetik dari surat pekeliling yang diedarkan di laman web FINAS sebagai langkah-langkah untuk penerbit dan juga pengarah cerita atau drama baru agar bahan yang digunakan tidak akan dikaitkan dengan illuminati, free mason atau yang sewaktu dengan nya. 


1. Seperti yang diketahui banyak bahan-bahan yang disiarkan sering kali mendapat analisis-analisis 'pakar' tentang simbol-simbol yang dikaitkan dengan illuminati dan juga free mason. Walaupun simbol-simbol termasuk secara tidak sengaja, ia akan dikatakan oleh pakar-pakar sebagai pembubuhan imej secara tidak sedar (unconcious brainwashing). Antara contoh mudah mangsa-mangsa seringkali dikaitkan dengan illuminati:


    a. PENTAGRAM-bintang berbucu 5 terbalik yang sering dikaitkan dengan seekor kambing yang diberi nama baphomet. Sering kali dikaitkan dengan Free Mason. Bintang ini juga disembah oleh penganut-penganut agama black metal di Malaysia awal tahun 2000.
Watak Patrick Starfish daripada siri kartun Spongebob Squarepants seringkali dikaitkan dengan PENTAGRAM (bintang berbucu lima yang terbalik). Walaupun Patrick bukan seekor kambing dan tidak berjalan/berenang dengan kepala, namun selagi terdapat bintang selagi itu ada pentagram. Walaupun seekor tapak sulaiman, Patrick tidak dapat lari dari dikaitkan dengan Illuminati dan Free mason.


Saranan: Penerbit, pengarah dan lain-lain pihak yang mempunyai kata putus adalah dilarang sekeras-kerasnya menggunakan sebarang bentuk bintang. Simbol-simbol bintang berbucu lima tidak boleh lagi digunakan dan seharusnya digantikan dengan bintang yang mempunyai 1 bucu, 2 bucu atau 7 dan keatas bucu sehaja. Ini adalah langkah keselamatan untuk mengelakkan dikaitkan dengan penyembahan kambing atau bendera yahudi laknatullah. Editor juga seharusnya mem'blur'kan segala objek yang membentuk sebarang bintang.

b. The All Seeing Eye - Sering kali dikaitkan dengan 'tuhan' matahari yang pakar melihat (CCTV), Horus.
Seperti yang dilihat dari gambar-gambar artis diatas, penutupan sebelah mata adalah dikaitkan dengan illuminati. Walaupun untuk style atau gaya pose yang unik, ia adalah satu pengimejan illuminati yang digunakan untuk membasuh otak seperti virus peminat-peminat Rihanna dan Jay-Z untuk pose dengan cara yang sama untuk profile picture facebook mereka. Ini dikatakan pembasuhan otak secara kurang sedar.


Saranan: Penerbit, pengarah dan lain-lain pihak yang mempunyai kata putus hendaklah mengelakkan pelakon serta pelakon-pelakon tambahan untuk tidak menutupkan sebelah mata. Kamera angle hendaklah sentiasa diambil dari hadapan supaya dua-dua mata adalah jelas dilihat oleh penonton. Sebarang kenyit-mengenyit mata yang sinonim dengan mengurat adalah tidak digalakkan. Penulis skrip sebaliknya boleh menggunakan siulan yang sering kali digunakan oleh mat-mat rempit kerana belum lagi dikaitkan dengan illuminati. Pengarah juga perlu memastikan pelakon mengelipkan kedua-dua belah mata dengan serentak kerana khuatir klip tersebut akan diperlahankan dan ditafsir sebagai all seeing eye.


c. Piramid - Sebarang bentuk segi tiga sering kali dikaitkan dengan unfinished pyramid atau piramid terbengkalai. Simbol ini dikaitkan dengan illuminati dan juga free mason. 


Saranan: Pengarah, penerbit dan lain-lain pihak hendaklah mengelakkan dari menggunakan sebarang objek yang berbentuk segi tiga agar tidak ditafsir sebagai piramid. Antara bahan-bahan yang dilarang digunakan adalah:

- Sign board jalan raya
- Hanger baju
- Logo TV3 (huruf V seperti piramid terbalik)
- Nombor 17 (dikhuatiri ditulis terlampau dekat dan membentuk segi tiga)
- Pokok krismas 
- Kuih samosa
- Logo Keluang Man
- Kon Trafik

Jika objek-objek tersebut ingin digunakan, maka tukarlah kepada objek-objek yang akan digunakan akan ditafsirkan kepada bentuk-bentuk lain seperti bentuk dacing yang berwarna biru. 

Diharapkan semua pihak bekerjasama dalam menyekat pengaruh illuminati di Malaysia dengan mengelakkan sebarang penggunaan imej yang diterangkan diatas. Biar movie tak mendapat box office RM20 juta tapi yang penting movie yang di keluarkan membawa imej yang baik. sekian, salam satu malaysia. Rakyat didahulukan, Illuminati di hapuskan. 
4 comments:

  1. dacing kalau potong seblah berbentuk segi tiga jugak. jd logo dacing biru adalah illuminati?

    ReplyDelete
  2. dacing potong dua jadi dacing separuh. bukan segitiga. :P

    ReplyDelete